Mijn reis als ‘Master of my own destiny’

Mijn route naar zelfstandige zzp-er

Teamleider - projectleider & adviseur HR -payroll

Als consultant, projectleider en teamleider voor HR, payroll en advies, koos ik voor een zelfstandige voortzetting van mijn rol in de maatschappij en mijn werkende leven. Ik deel graag mijn reis waarin ik me ontwikkelde tot een zelfstandige professional en zag dat ik aan zet was, als ‘Master of my own destiny’. Mijn reis begon vele jaren geleden en bracht me op een pad van persoonlijke en professionele groei, waarbij ik steeds meer controle kreeg over mijn eigen carrière. Lees je mee, van voor naar achter en weer terug?

November 2022 – een nieuw begin

In november 2022 nam ik een cruciale beslissing: ik werd zelfstandig consultant, projectleider en teamleider voor HR, payroll en advies. Het is geschreven op mijn visitekaartje, ‘HR en payroll driven professional’ en ik voel me vastbesloten om mijn eigen koers te varen. Deze eerste maand als zelfstandige was een uitdaging, maar ik voelde me gemotiveerd en klaar voor de reis.

Mijn werkweek bestaat uit een dynamische mix van taken, waarbij ik één dag werk met AFAS Software, een dag met HR2day, en drie dagen met Visma | Raet Youforce. Mijn backpack is gevuld met proces-denken, kennis en ervaring die ik heb verzameld door de jaren heen. Hiermee ben ik in staat organisaties en medewerkers verder te helpen in hun HR- en payrollbehoeften.

Juli 2022 - de sprong wagen

In juli 2022, deelde ik met directeur Merces, Hendro Hams, mijn beslissing om mijn eigen weg te gaan. Het gesprek was kort en positief. Ik ontving de reactie: “Master of my own destiny.” Het deed me denken aan de woorden van mijn voorganger, Toon Griffioen, die me al eerder had verteld dat ik me gedroeg als een zzp’er. Nu was het mijn tijd om dat te bewijzen!

Juni 2022 - familie en vrienden als steun

De beslissing om zelfstandig te worden was niet overhaast. Ik had uitgebreid onderzoek gedaan en mijn vrouw en mijn kinderen betrokken bij mijn denkproces. Ik had waardevolle discussies en overwegingen gedeeld met Marnix van den Broek. Met deze steun stond mijn voetstap vast.

Mei 2022 - een symbolische reis

In mei 2022 maakte ik een symbolische pelgrimstocht van Porto naar Santiago. Deze reis met wandelschoenen aan en een backpack op mijn rug, symboliseerde mijn zoektocht naar persoonlijke groei en onafhankelijkheid. Hier leerde ik mijn eigen tempo te bepalen, controle los te laten en ruimte te creëren voor nieuwe mogelijkheden. Na 320 kilometer pelgrimeren, tijdens de zonsondergang bij Cap Fisterra, wist ik dat mijn ‘ooit’ er nu was.

Midden 2014 - twijfels en uitstel

Terugblikkend naar midden 2014. Ik ondernam stappen om te onderzoeken als zzp-er aan de slag te gaan. Ik maakte in Excel een geweldig mooi handvat waarin ik precies kon uitrekenen wat ik nodig had om van te leven en om mijn gezin te onderhouden. Ik herinner me het moment dat ik voelde nog niet klaar te zijn om die stap te zetten. Ondanks het hebben van een doel en een bedrijfsplan, schoof ik mijn plannen opzij naar ‘ooit.’ Het kostte me tijd om te groeien en te rijpen voordat ik uiteindelijk de beslissing nam om ‘Master of my own destiny’ te worden.

HR- en payrollconsultant en teamleider

Robert Koch staand klaar u te helpen bij payroll, salaris, interim, projectmanager

 

 

 

 

Mijn reis naar zelfstandigheid als HR- en payrollconsultant en teamleider was er een van groei, zelfontdekking en vastberadenheid. Het heeft me de kans gegeven om mijn eigen koers te varen, en ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft. Blijf op de hoogte voor meer verhalen en inzichten in mijn wereld van HR, payroll en leiderschap. Meer over mij vind je onder andere via de website en via LinkedIn.

0 Comments